De therapie

Orthomoleculaire therapie helpt de gezondheid te verbeteren en kan ziektes helpen genezen. Deze behandeling zorgt ervoor dat onze lichaamscellen genoeg vitamines en voedingsstoffen krijgen.

Orthomoleculaire geneeskunde wordt ook wel ‘voedingsgeneeskunde’ genoemd. Steeds meer onderzoeken laten zien dat wat we eten invloed heeft op onze gezondheid. Slechte eetgewoonten kunnen bijvoorbeeld zorgen voor ziektes zoals kanker, hartziekten en diabetes.

Het doel van orthomoleculaire therapie is om met goed en gezond eten alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen en slechte stoffen te vermijden. Maar zelfs voor gezonde mensen is het moeilijk om genoeg van sommige voedingsstoffen te eten. Zo wordt bijvoorbeeld aan vrouwen die zwanger willen worden, aangeraden om extra foliumzuur te nemen. Dit verkleint de kans op bepaalde geboorteafwijkingen bij hun kind, zoals een open ruggetje.

Verbeter uw gezondheid

Gezond worden en blijven is ongetwijfeld een veelzijdige en complexe reis, die veel te maken heeft met het vinden en behouden van de juiste balans tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het concept van balans is cruciaal, omdat elke verstoring kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Wanneer we het hebben over deze balans, verwijzen we niet alleen naar de fysieke aspecten, zoals voeding of beweging, maar ook naar de mentale aspecten, zoals stressmanagement en emotioneel welzijn.

Orthomoleculaire therapie speelt een belangrijke rol in deze holistische benadering van welzijn. Deze therapievorm gaat ervan uit dat het lichaam optimaal kan functioneren als het voorzien is van de juiste hoeveelheid en balans van voedingsstoffen op moleculair niveau. Het richt zich op het behandelen van de onderliggende oorzaken van gezondheidsklachten, in plaats van de symptomen. Dit betekent dat er een grondige evaluatie moet plaatsvinden om de specifieke tekorten of onbalansen in het lichaam vast te stellen, die ten grondslag kunnen liggen aan de gezondheidsproblemen.

Individueel advies is het kloppende hart van orthomoleculaire therapie, omdat het erkent dat elke persoon uniek is. Zelfs bij individuen met dezelfde diagnose kunnen de oorzaken en benodigde behandelingen sterk verschillen. Dit persoonlijke traject begint vaak met een gedetailleerde anamnese en kan het gebruik van geavanceerde diagnostische tests omvatten om een nauwkeurig beeld te krijgen van de voedingsstatus van de patiënt.

Het is essentieel om te benadrukken dat de advies op maat die uit deze aanpak voortvloeit, niet alleen gericht is op het aanpakken van bestaande problemen, maar ook op het voorkomen van toekomstige gezondheidsklachten. Dit door een solide basis te leggen voor langdurig welzijn. De principes van de orthomoleculaire geneeskunde kunnen worden geïntegreerd in iemands dagelijkse leven door middel van een op maat gemaakt voedingsplan, het gebruik van specifieke supplementen en aanpassingen in levensstijl die bijdragen aan het herstellen van de balans.

Samengevat, de juiste balans vinden en onderhouden is essentieel voor het bestrijden en voorkomen van gezondheidsklachten. Orthomoleculaire therapie biedt een grondige en gepersonaliseerde benadering, met de focus op het herstellen van die balans voor een optimale gezondheid. Het gaat om een toewijding aan het afstemmen van voeding en levensstijl op de unieke behoeften van het individu, waardoor een solide fundering voor langdurig welzijn wordt gecreëerd.